Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine dintre producătorii agricoli vor primi compensaţii de la stat

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЯблоки
Яблоки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
AIPA a început achitarea compensațiilor pentru producătorii de mere şi prune, care au avut de suferit de pe urma restricțiilor impuse la export în anul 2014.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Deţinători de plantaţii de mere şi prune care au avu de suferit în urma embargoului impus de Federația Rusă pentru produsele moldoveneşti  au început să primească compensații bănești de la stat. Despre aceasta au anunțat vineri printr-un comunicat de presă reprezentanții Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

Sursa precizează că la data de 11 august curent, AIPA a transmis spre executare la Trezoreria de Stat, ordine de plată în valoare de 43 de milioane de lei pentru un număr de 109 dosare.

”Treizeci de beneficiari au primit deja compensații în sumă de 10,57 de milioane de lei. Banii pentru achitarea compensaţiilor au fost alocaţi din fondul de subvenţionare, care în anul curent constituie 900 de milioane de lei”, se arată în comunicat.

Compensații bănești vor putea primi doar persoanele juridice care deţin plantaţii pomicole de mere şi prune cu o suprafaţă mai mare 15 ha de teren.

Fluxul de știri
0