Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demontarea crucilor de pe marginea drumurilor: poziția Bisericii

© facebook, Василий СеньковскийПоклонный крест в Шерпенах.
Поклонный крест в Шерпенах. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După apariția în presă a știrii despre decizia de demontare a crucilor și obiectelor funerare amplasate pe marginea drumurilor, Mitropolia Moldovei şi-a expus punctul de vedere oficial în această chestiune.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a emis un ordin privind demontarea crucilor și obiectelor funerare amplasate pe marginea drumurilor. Solicitat de Sputnik Moldova, Preotul Mihail Bortă, consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass Media, a anunţat poziția oficială a Mitropoliei Moldovei în această privință.

”Instalarea crucilor pe marginea carosabilului nu este în duhul Bisericii și contravine Canoanelor Bisericii Ortodoxe. Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui număr mare de cruci în zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troiţă executată conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troiţelor este marcarea faptului că în localitatea respectivă locuiesc creştini, sunt așezate de obicei la răscruci de drumuri și cu siguranță, ca aspect sunt mai corespunzătoare”, a declarat Preotul.

În urma consultărilor purtate cu reprezentanții Ministerului s-a convenit organizarea demontării crucilor de pe marginea drumurilor, care vor fi adunate într-un loc special amenajat, pentru fie utilizate ulterior conform destinației la înmormântarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe.

Fluxul de știri
0