Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția IGP la știrea despre bărbatul încătușat de faţa cu soția şi copilul său

© Sputnik / Rodion ProcaINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General al Poliției a făcut o serie de precizări legate de incidentul cu șoferul căruia nu i s-a permis să noteze obiecțiile sale într-un proces verbal și care a fost încătușat în faţa soției sale care îşi ținea copilul în brațe.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. În urma difuzării unor înregistrări video în care s-a iscat o ceartă între un polițist de patrulare și un șofer și soția acestuia, care se presupune că ar fi rămas pe drum cu copilul în brațe, Inspectoratul General al Politie a venit cu o serie de precizări în cadrul unui comunicat.

Astfel, IGP concretizează că incidentul s-a produs la data de 29 iulie curent, pe strada Calea Ieșilor din capitală, dar nu în afara localității.

„Pe acest caz a fost inițiată o anchetă internă prin care va fi stabilită legalitatea comportamentului angajaților Inspectoratului Național de Poliție”, anunță serviciul de presă al IGP.

Sursa subliniază și faptul că ”INP s-a autosesizat încă în data de 11 august curent, informând opinia publica referitor la respectivul caz”.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Societate
Revoltător: mama lăsată cu copilul în mijlocul drumului, iar soțul - reținut

„În timpul controlului s-a constatat că șoferul nu poseda asupra sa actele necesare. Prin urmare, i-a fost întocmit un proces – verbal cu privire la contravenție, potrivit art. 232 alin. (1) Cod Contravențional al RM “conducerea autovehiculului fără posedare asupra sa a poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă”, precizează instituţia.

Serviciul de presă al IGP menționează în continuare că „pe parcursul întocmirii procesului contravențional bărbatul a devenit brutal și agresiv, periclitând activitatea inspectorului. Drept rezultat, polițistul a aplicat forța fizică și cătușele”.

De asemenea, „după finalizarea misiunii de serviciu, inspectorul a semnalat actele de nesubordonare, agresiune verbală și fizică la Inspectoratul de poliție Buiucani al capitalei, dosarul fiind expediat conform competenței procurorilor pentru examinarea cazului și luarea unei decizii legale”.

IGP a ținut, totodată, să concretizeze și faptul că șoferul nu a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Buiucani, astfel, acesta a rămas cu familia sa.

Fluxul de știri
0