Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de instituții medicale au încălcat legea antitutun

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Accesați arhiva multimediaПерсонаж Музея восковых фигур "Человек-губа". Personaj din Muzeul figurilor din ceară, ”Omul buză”, țigaretă
Персонаж Музея восковых фигур Человек-губа. Personaj din Muzeul figurilor din ceară, ”Omul buză”, țigaretă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a inițiat un control în privința respectării legii antitutun în instituțiile medico-sanitare publice. Au fost depistate mai multe nereguli, iar mai multe persoane au fost amendate.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. În urma unui control în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, efectuat la inițiativa Ministerului Sănătății, au fost depistate 68 de unităţi sanitare care au încălcat prevederile legislației privind controlul tutunului în locurile publice. Ca rezultat, au fost sancționați disciplinar trei lucrători medicali din cadrul Spitalelor din Chișinău, Cantemir și Taraclia.

Amenzile se ridică la suma de aproximativ 20 de mii de lei, informează un comunicat al Ministerului Sănătății. Totuși, 86,3 la sută din instituțiile medicale au implementat cu succes prevederile art.26 a Legii privind controlul tutunului.

Ministerul Sănătății este dispus să monitorizeze în continuare aplicarea legislației privind controlul tutunului în instituțiile aflate în subordine.

Fluxul de știri
0