Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Paradă militară în Moldova: festivitatea este a noastră, tehnica - nu prea

Abonare
În preajma Chişinăului a avut loc repetiţia paradei forţelor armate ale Republicii Moldova, care va avea loc la 27 august, cu prilejul celor 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării.

Pe perioada antrenamentului, a fost blocată o porţiune de drum în regiunea podului de lângă oraşul Ialoveni.

La parada care va avea loc de Ziua Independenţei Republicii Moldova vor participa aproximativ 30 de unităţi de tehnică militară. În bună parte, este vorba de tehnica oferită în dar de armata SUA.

Tehnica militară care va fi implicată în cadrul paradei a fost produsă în perioada anilor 2000 — 2008.

Actualmente, repetiţiile au loc aproape zilnic. Recent, aproximativ 1,7 mii de militari şi-au exersat abilităţile pentru partea pedestră a paradei. Antrenamentele a avut loc în cartierul Telecentru al capitalei, sub podul de pe şoseaua Hânceşti.

© Sputnik / Мирослав РотарьPe perioada antrenamentului, a fost închisă o porţiune de drum în regiunea podului de lângă oraşul Ialoveni.
Pe perioada antrenamentului, a fost închisă o porţiune de drum în regiunea podului de lângă oraşul Ialoveni. - Sputnik Moldova
1/13
Pe perioada antrenamentului, a fost închisă o porţiune de drum în regiunea podului de lângă oraşul Ialoveni.
© Sputnik / Мирослав РотарьLa parada care va avea loc de Ziua Independenţei Republicii Moldova vor participa aproximativ 30 de unităţi de tehnică militară.
La parada care va avea loc de Ziua Independenţei Republicii Moldova vor participa aproximativ 30 de unităţi de tehnică militară. - Sputnik Moldova
2/13
La parada care va avea loc de Ziua Independenţei Republicii Moldova vor participa aproximativ 30 de unităţi de tehnică militară.
© Sputnik / Мирослав РотарьÎn bună parte, este vorba de tehnica oferită în dar de armata SUA.
În bună parte, este vorba de tehnica oferită în dar de armata SUA. - Sputnik Moldova
3/13
În bună parte, este vorba de tehnica oferită în dar de armata SUA.
© Sputnik / Мирослав РотарьTehnica militară care va fi implicată în cadrul paradei a fost produsă în perioada anilor 2000 - 2008
Tehnica militară care va fi implicată în cadrul paradei a fost produsă în perioada anilor 2000 - 2008 - Sputnik Moldova
4/13
Tehnica militară care va fi implicată în cadrul paradei a fost produsă în perioada anilor 2000 - 2008
© Sputnik / Мирослав РотарьAlinierea se face deocamdată la o tribună improvizată
Alinierea se face deocamdată la o tribună improvizată - Sputnik Moldova
5/13
Alinierea se face deocamdată la o tribună improvizată
© Sputnik / Мирослав РотарьMinisterul apărării a declarat anterior că tehnica militară sovietică nu va participa la paradă.
Ministerul apărării a declarat anterior că tehnica militară sovietică nu va participa la paradă. - Sputnik Moldova
6/13
Ministerul apărării a declarat anterior că tehnica militară sovietică nu va participa la paradă.
© Sputnik / Мирослав РотарьParada cu prilejul celor 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării va avea loc la 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Parada cu prilejul celor 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării va avea loc la 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. - Sputnik Moldova
7/13
Parada cu prilejul celor 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării va avea loc la 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
© Sputnik / Мирослав РотарьActualmente, repetiţiile au loc aproape zilnic.
Actualmente, repetiţiile au loc aproape zilnic. - Sputnik Moldova
8/13
Actualmente, repetiţiile au loc aproape zilnic.
© Sputnik / Мирослав РотарьRecent, aproximativ 1,7 mii de militari şi-au exersat abilităţile pentru partea pedestră a paradei. Antrenamentele a avut loc în cartierul Telecentru al capitalei, sub podul de pe şoseaua Hânceşti.
Recent, aproximativ 1,7 mii de militari şi-au exersat abilităţile pentru partea pedestră a paradei. Antrenamentele a avut loc în cartierul Telecentru al capitalei, sub podul de pe şoseaua Hânceşti. - Sputnik Moldova
9/13
Recent, aproximativ 1,7 mii de militari şi-au exersat abilităţile pentru partea pedestră a paradei. Antrenamentele a avut loc în cartierul Telecentru al capitalei, sub podul de pe şoseaua Hânceşti.
© Sputnik / Мирослав РотарьÎn pregătirile pentru paradă sunt antrenaţi în total aproximativ 2,2 mii de militari din Armata Naţională, din subdiviziuni ale Ministreului de Interne, ale Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului Pază de Stat, dar şi 70 de participanţi la conflictul armat din 1992.
În pregătirile pentru paradă sunt antrenaţi în total aproximativ 2,2 mii de militari din Armata Naţională, din subdiviziuni ale Ministreului de Interne, ale Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului Pază de Stat, dar şi 70 de participanţi la conflictul armat din 1992. - Sputnik Moldova
10/13
În pregătirile pentru paradă sunt antrenaţi în total aproximativ 2,2 mii de militari din Armata Naţională, din subdiviziuni ale Ministreului de Interne, ale Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului Pază de Stat, dar şi 70 de participanţi la conflictul armat din 1992.
© Sputnik / Мирослав РотарьLa paradă vor participa şi militari din alte state.
La paradă vor participa şi militari din alte state. - Sputnik Moldova
11/13
La paradă vor participa şi militari din alte state.
© Sputnik / Мирослав РотарьReprezentanţii a zece ţări-partenere au fost invitaţi să participe la paradă, între care Germania, România, SUA, Polonia şi Ucraina.
Reprezentanţii a zece ţări-partenere au fost invitaţi să participe la paradă, între care Germania, România, SUA, Polonia şi Ucraina. - Sputnik Moldova
12/13
Reprezentanţii a zece ţări-partenere au fost invitaţi să participe la paradă, între care Germania, România, SUA, Polonia şi Ucraina.
© Sputnik / Мирослав РотарьAmintim că ultima paradă militară a avut loc la Chişinău în 2011, cu prilejul aniversării a 20 de ani de independenţă.
Amintim că ultima paradă militară a avut loc la Chişinău în 2011, cu prilejul aniversării a 20 de ani de independenţă. - Sputnik Moldova
13/13
Amintim că ultima paradă militară a avut loc la Chişinău în 2011, cu prilejul aniversării a 20 de ani de independenţă.
Fluxul de știri
0