Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marți, zi importantă pentru Moldova: canotorul Tarnovschi va evolua în finala JO

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaСергей Тарновский (Молдавия)
Сергей Тарновский (Молдавия) - Sputnik Moldova
Abonare
Atenția suporterilor moldoveni va fi captată marți de canotaj: la această probă, în grupa „A”, va concura medaliatul cu bronz la campionatul lumii din 2015, canotorul Serghei Tarnovschi.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Marți, pe distanța 1000 m, va concura canotorul din Moldova Serghei Tarnovschi, considerat de specialiștii drept una dintre principalele speranțe la medalie în cadrul Olimpiadei de la Rio.

Luni, Tarnovschi s-a calificat direct în finala „A", câștigând runda a treia și evitând cursele suplimentare. De același succes s-au bucurat brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos și germanul Sebastian Brendel.

Олимпийские медали Рио-2016 - Sputnik Moldova
Sport
Plata în sport: cine va primi cel mai mare premiu pentru medalia de la Olimpiadă

Potrivit rezultatelor din semifinale, printre pretendenții la medalii se află rusul Ilia Ștokalov, cehul Martin Fuksa, ucraineanul Pavlo Altuhov, italianul Carlo Tacchini și uzbecul Gherasim Kocinev.

Startul final va fi dat pe 16 august, la 15.08, ora Chișinăului.

În total, la JO s-au deplasat 23 de reprezentanți ai Moldovei. Până la moment, cel mai bun rezultat a fost înregistrat de către halterofilul Alexandru Șpac (categoria de greutate de până la 77 kg), acesta clasându-se pe locul cinci. Pe același loc s-a plasat și aruncarea de ciocan Zalina Marghieva. Un alt halterofil, Serghei Cechir (categoria de greutate de până la 69 kg), a ocupat locul șapte, iar Natalia Prișcepa (categoria de greutate de până la 75 kg), este a douăsprezecea în clasament.

Fluxul de știri
0