Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

A decedat vicepreședintele Agenției Mondiale Antidoping

© AFP 2024 / ALEXANDER JOEВице-президент Всемирного антидопингового агентства (WADA) Махенкези Арнольд Стофиле
Вице-президент Всемирного антидопингового агентства (WADA) Махенкези Арнольд Стофиле - Sputnik Moldova
Abonare
Mahenkezi Arnold Stofilet, după ce fusese spitalizat câteva săptămâni, a decedat la domiciliul său în Africa de Sud, fiind înconjurat de familie.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. A decedat vicepreședintele Agenției Mondiale Antidoping (WADA) Mahenkezi Arnold Stofilet, transmite R-Sport.

Avea 72 de ani.

Stofilet fusese internat în urmă cu câteva săptămâni, iar la 15 august a decedat în casa sa din Elis (Republica Africa de Sud), înconjurat de familie. Pe parcursul a câtorva ani Stofilet a fost membru al Comitetului Executiv WADA. În anul 2014 conducerea WADA l-a numit în funcția de vicepreședinte al Agenției.

Rio de Janeiro prepara-se para os Jogos Olímpicos de 2016 - Sputnik Moldova
Sport
Decizia CIO privind admiterea sportivilor ruși a decepționat WADA

„Doctorul Stofilet a jucat un rol considerabil în dezvoltarea WADA și în activitatea Ministerului pentru Odihnă și Sport al Africii de Sud pe care l-a condus în perioada 2010 — 2014, promovând valorile și importanța sportului pe întreg continentul african. Aportul pe care l-a adus în dezvoltarea țării sale depășește sfera sportivă", se spune în comunicatul publicat pe site-ul oficial al organizației.

„WADA ar dori să menționeze aportul pe care l-a adus Stofilet în dezvoltarea sportului și în general a societății Africii de Sud pe parcursul întregii sale vieți. A fost o mare onoare să cunoști acest on atât de minunat și să scoți învățăminte din înțelepciunea și experiența sa. Exprimăm profunde condoleanțe familiei sale", a spus președintele WADA, Kreig Ridi.

Fluxul de știri
0