Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Confruntarea militară directă cu Rusia ar duce la dezmembrarea Ucrainei ca stat

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
O confruntare directă dintre trupele regulate ale Federației Ruse și cele ale Ucrainei s-ar solda cu distrugerea Armatei ucrainene și cu dezintegrarea ca stat a Ucrainei. De această părere este fostul ministru adjunct de Externe al Republicii Moldova, expertul în relații internaționale Valeriu Ostalep.
Confruntare militară directă cu Rusia ar duce la dezmembrarea Ucrainei ca stat

În cadrul unui interviu realizat în studioul radio Sputnik Moldova, Otalep a declarat că, din această perspectivă, nu crede că autoritățile de la Kiev ar putea ordona Armatei să înceapă o intervenție militară în peninsula Crimeea sau să provoace pe alte căi un conflict armat între cele două state.

Expertul a mai spus că o eventuală confruntare armată între Federația Rusă și Ucraina ar crea o situație de real pericol pentru Republica Moldova dat fiind faptul că în stânga Nistrului sunt dislocate forțe militare ruse, care nu vor sta cu mâinile în sân în cazul unui război cu țara vecină.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0