Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deţinuţi de la puşcăria-13 ies pentru câteva ore în Chişinău. Ce va face Filat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de deţinuţi de la Penitenciarului nr.13 – Chișinău, unde se află şi ex-premierul Vladimir Filat, vor ieşi marţi pentru câteva ore din închisoare.

CHIŞINĂU, 15 aug – Sputnik. La 16 august, un grup de deținuți aflați în custodia Penitenciarului nr.13 – Chișinău vor vizita expozițiile Muzeului Militar al Centrului de Cultură şi Istorie Militară din capitală.

Vlad Filat în avion - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat recunoaşte că a zburat cu curse charter fără ca să plătească vreun ban

Vizita la muzeu le este oferită deținuților drept măsură de stimulare în contextul Zilei Independenței Republicii Moldova. Aceștia vor beneficia de o oră de istorie și vor viziona o peliculă video dedicată aniversării a 25-a de la proclamarea independenței RM.

„Printre deţinuţii care vor merge la Muzeu nu va fi şi ex-premierul Vladimir Filat”, a declarat pentru Sputnik, Ana Botez, purtător de cuvânt al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP).

Filat a fost condamnat la 27 iunie, de prima instanţă, la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Până la pronunţarea sentinţei definitive şi irevocabile, Vladimir Filat va sta în arest în Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

La evenimentul din 16 august vor fi prezenți directorul adjunct al DIP, Igor Guja, șeful Penitenciarului nr.13-Chișinău, Igor Juvală, șeful Centrului de Cultură şi Istorie Militară, Vitalie Ciobanu și angajați ai DIP.

Evenimentul are ca scop educarea deținuților, oferindu-le astfel șanse sporite pentru reintegrarea ulterioară în societate.

Fluxul de știri
0