Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

E cel mai furat obiect din lume

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaBijuterii, brichetă, țigară
Bijuterii, brichetă, țigară - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii continuă să construiască topuri bazându-se pe statistici. Aceste statistici pot fi oficiale, cât și ”populare”, care sunt prezente mai ales pe rețelele de socializare. Potrivit unor constatări bazate pe ”statisticile populare”, a fost identificat și cel mai furat obiect din lume.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Cel mai furat obiect din lume se pare că este bricheta. Acest mic aparat de buzunar destinat aprinderii țigărilor (dar nu numai) are o răspândire foarte largă, ajungând aproape în fiecare buzunar datorită faptului că în ultimii 20 de ani producerea lui, în cele mai diverse forme, a cunoscut o răspândire extrem de largă.

Aeroportul Internaţional Chişinău, sala de aşteptare, design - Sputnik Moldova
Societate
Aeroportul din Chişinău îţi fură ochii

Nu oricare ”hoț de brichetă” este neapărat un răufăcător care acționează cu premeditare. De cele mai multe ori chiar și cel mai bun prieten, soțul, soția, fratele, alt om în care ai toată încrederea, îți poate însuși bricheta fără să-și dea seamă că o face.

Față de acest obiect foarte util și foarte practic s-a dezvoltat la mai mulți oameni un anumit atașament. Persoane poate să-l pună în buzunar, chiar dacă nu-i aparține, și să uite să-l restituie.

Pentru evitarea neplăcerilor din cauza acestui mic obiect, specialiștii recomandă să cereți cu toată amabilitatea restituirea lui. Cercetătorii dau asigurări că o astfel de cerere îl va face să zâmbească și pe potențialul ”hoț”, iar micul incident poate deveni un caz haios, de care ulterior vă veți aminti cu zâmbetul pe buze.

Fluxul de știri
0