Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Sportivii români au mers la Rio cu echipament contrafăcut

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОлимпиада 2016. Фехтование. Женщины. Шпага. Командное первенство
Олимпиада 2016. Фехтование. Женщины. Шпага. Командное первенство - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de drept au ridicat mai multe documente de la Comitetul Olimpic Român și au efectuat percheziții la sediul firmei care a livrat echipamente pentru sportivii români care participă la Olimpiada de la Rio.

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Sportivii români s-au plâns chiar de la începutul Jocurilor Olimpice 2016 că echipamentele care le-au fost repartizate sunt de proastă calitate, se rup ușor și nu rezistă la spălare, iar etichetele indică faptul că sunt contrafăcute, relatează Digi24.

Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Олимпийские медали Рио-2016 - Sputnik Moldova
Sport
Plata în sport: cine va primi cel mai mare premiu pentru medalia de la Olimpiadă

Firma care a furnizat echipamentele lotului olimpic de la Rio este Pax Creative Sports SRL, iar valoarea contractului se ridică la 130.000 euro.

Anterior, Tolo.ro a făcut public un dialog cu furnizorii echipamentului, care au recunoscut că au semnalat imediat după recepție defectele semnalate de presă.

„Am văzut ce ați văzut și dumneavoastră, că pe etichetă este Sol's Europe. Din treninguri curgeau ațele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea", le-au spus furnizorii celor de la Gazeta Sporturilor.

Ei au precizat că au recepţionat târziu echipamentele, astfel că nu a mai fost suficient timp pentru înlocuirea acestuia.

Fluxul de știri
0