Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amprentele moldo-române din ”Harry Potter”

© Каро Премьер / Accesați arhiva multimediaФильм Дэвида Йетса "Гарри Поттер и Принц-полукровка"
Фильм Дэвида Йетса Гарри Поттер и Принц-полукровка - Sputnik Moldova
Abonare
”Universul” lui Harry Potter e legat și de spațiul românesc. Recent, renumitul actor Warwick Davis, care a jucat mai multe roluri în saga despre Harry Potter, a vizitat Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Piesa de teatru ”Harry Potter și copilul blestemat” (Harry Potter and the Cursed Child) scrisă de J.K. Rowling a apărut doar în limba engleză. Dar deja au fost făcute anunțuri că aceasta va fi tradusă și în alte limbi, inclusiv în limba rusă. Datorită acestui fapt mai mulți cititori din Moldova vor putea să citească noua poveste despre magicianul cu renume mondial.

În legătură cu asta, Sputnik amintește că ”universul” lui Harry Potter e legat și de spațiul românesc.

Recent, renumitul actor Warwick Davis, care a jucat mai multe roluri în saga despre Harry Potter, a vizitat Republica Moldova.

Artistul a făcut o călătorie la Orhei, unde s-a întâlnit cu copiii bolnavi de la un internat.

Este de menționat faptul că Davis a jucat rolul unui învățător de la școala de vrăjitori și magicieni ”Hogwarts” și anume rolul profesorului Flitwick.

Vizita lui Davis în Moldova a fost organizată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Fundația Lumos. Întâmplător sau nu, tocmai așa se numește și una dintre vrăjile din cărțile despre Harry Potter. Davis este reprezentantul acestei fundații. El se ocupă de problemele legate de drepturile persoanelor cu dizabilități.

© mmpsf.mdActorul Warwick Davis în vizită la Orhei, Republica Moldova
Actorul  Warwick Davis în vizită la Orhei, Republica Moldova - Sputnik Moldova
Actorul Warwick Davis în vizită la Orhei, Republica Moldova

Având o înălțime de numai 1 metru și 7 centimetri, Davis este unul dintre cei mai cunoscuți actori scunzi.

În opera sa Rowling se inspiră și din legendele românești, care nu cedează cu nimic în fața celor engleze. În cartea ”Harry Potter și Cupa de Foc” (Harry Potter and the Goblet of Fire) apare dragonul „Romanian longhorn”.

De asemenea în cartea ”Harry Potter și piatra filozofală” apare un personaj care locuiește și activează în România, ocupația lui fiind studierea dragonilor.

Fluxul de știri
0