Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin l-a eliberat din funcție pe Ivanov. Vaino i-a luat locul.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с С. Ивановым и А. Вайно
Президент РФ В. Путин встретился с С. Ивановым и А. Вайно - Sputnik Moldova
Abonare
Remanieri de cadre la Moscova. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Serghei Ivanov a rugat să fie transferat într-o altă funcție.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Vladimir Putin l-a eliberat pe Serghei Ivanov din funcția de șef al Administrației Prezidențiale, informează RIA Novosti

Ivanov și-a păstrat locul în cadrul Consiliului de Securitate al Rusiei. Totodată, acesta va fi reprezentantul special al Președintelui în domeniul ocrotirii mediului, ecologii și transporturilor.

Președintele rus Vladimir Putin a menționat că este satisfăcut de activitatea demnitarului, însă Ivanov l-ar fi rugat personal să fie transferat în alt post.

”Respect dorința dumneavoastră de a schimba domeniul de activitate. Sper că în noua funcţie veți face uz de toate cunoștințele și experiența pe care o aveți pentru o activitate  eficientă”, a afirmat președintele.

”Mă voi strădui să muncesc la fel de dinamic și eficient și în noua postură”, a răspuns Ivanov.

Serghei Ivanov a ocupat funcția de șef al Administrației Prezidențiale din decembrie 2011. Până la acea dată, el fusese adjunct al șefului guvernului.

Șef al Administrației Prezidențiale a fost numit Anton Vaino, fostul adjunct al președintelui administrației prezidențiale. Putin a precizat că Vaino a fost numit chiar la propunerea lui Ivanov. 

Vaino a declarat că, în noua postură, va continua lupta cu corupția demarată de predecesorul său. Totodată, noul șef al administrației președintelui a promis să colaboreze eficient cu Guvernul.

”Tot ce ne propunem vor fi realizate doar în strânsă colaborare cu Guvernul, cu Duma de Stat, împreună cu șefii subiecților federali și în parteneriat cu societatea civilă”, a declarat Vaino în cadrul unei întrevederi cu șeful statului rus.

Anton Vaino activează în cadrul administrației prezidențiale din anul 2002.

Fluxul de știri
0