Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Agricultura Moldovei e subdezvoltată, iar piața agricolă – speculativă

© Sputnik / Мирослав РотарьVlad Nani
Vlad Nani - Sputnik Moldova
Abonare
Creșterea prețurilor la fructe, legume și a alte produse agricole în medie cu 50 la sută, într-un singur an, este o situație anormală pentru Republica Moldova, care este o țară eminamente agrară. De această părere este economistul Vlad Nani, care a participat la o discuție în studioul radio Sputnik Moldova.
Expert: Agricultura Moldovei e subdezvoltată, iar piața agricolă – speculativă

Expertul consideră că această majorare a prețurilor cu tocmai 50 la sută timp de 12 luni, atestată de Biroul Național de Statistică, trădează nu doar starea de subdezvoltare a agriculturii moldovenești, dar și fenomenele speculative care au loc pe piața produselor alimentare și agricole din țara noastră.

În sprijinul afirmațiilor sale, expertul a adus recenta pătrundere în masă pe piața moldovenească a produselor lactate din Ucraina.

"În mod normal, acest lucru ar fi trebuie să ducă la creșterea concurenței și la diminuarea prețurilor. Însă acest lucru nu a avut loc, deși prețurile produselor lactate fabricate în Ucraina sunt mai mic decât cele produse la noi. Dar, iată că prețurile la aceste produse în magazinele noastre cresc, în loc să scadă", a spus economistul Vlad Nani.

Autor: Sergiu Praporşcic

Fluxul de știri
0