Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune SIS. Captură impresionantă de muniții și substanțe explozibile

© Serviciul de informații și securitate al Republicii MoldovaMilitari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.
Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Abonare
În sudul țării a fost depistat un lot important de muniții și substanțe explozive. Operațiunea a reușit datorită conlucrării eficiente dintre SIS și MAI

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, au identificat un lot de arme de foc, muniţii și substanțe explozive, în cadrul măsurilor de profilaxie privind identificarea păstrării, procurării, fabricării sau comercializării ilegale a armelor de foc.

Potrivit unui comunicat al SIS, în preajma localităţii Tomai, raionul Ceadâr-Lunga, au fost depistate 257 de cartușe pentru arme cu țeava ghintuită de diferit calibru, 110 cartuşe de vânătoare, o grenadă,,ВУС-17” pentru aruncător de grenade automat,,АГС-17”, 2 grenade de mână de model,,РГ- 42”, 3 focoase pentru grenade de mână,,УЗРГМ”, 2 lumânări fumigene,,ДМ —11”, o încărcătura de start pentru grenadă,,ПГ- 7”, 400 gr de trotil (TNT) și două încărcătoare cu cartușe pentru pistol-mitralieră,,AK-74”.

La moment, cazul este investigat în baza prevederilor legislației în vigoare.

Fluxul de știri
0