Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impostor la Inspectoratul Naţional de Investigaţii, reţinut de poliţie

© Photo : IGPpoliţie
poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr din capitală se dădea drept şef la Inspectoratul Naţional de Investigaţii cu scopul de a estorca bani de la presupuşi infractori.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Angajații Inspectoratului Național de Investigații au reținut în flagrant liderul unei grupări infracționale care amenința victimele cu iniţierea unui proces penal, încercând să scoată  de la aceștia o sumă de bani.

Infractorul are 31 de ani şi este din Chișinău. Acesta a fost reţinut în flagrant delict  în timp ce estorca 5 mii de lei de la un cuplu. Tânărul a fost arestat pentru 20 de zile.

Ofițerii de investigații au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani. Acesta a anunţat poliţia că împreună cu concubina sa sunt șantajați și amenințați de un grup de persoane.  

Suspectul a sunat victima și s-a prezentat drept  şef al Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP. Impostorul a anunţat victima că la poliţie ar fi depusă o plângere pe numele lui şi pentru ca să fie închis cazul, este necesar să transmită 5 mii de lei, în caz contrar  riscă până la 6 ani de închisoare.

În cadrul documentării cazului, s-a stabilit că liderul grupului, împreună cu doi complici de-ai săi, au inventat precum că victimele au sustras o sumă impunătoare de bani de la nişte cunoscuţi comuni, în timp ce se aflau în ospeţie.

Suspectul este anchetat penal pentru escrocherie. Conform legislației persoanele culpabile riscă amendă în mărime de la 10 mii la 20 mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

 


Fluxul de știri
0