Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turnură radicală: Turcia caută să substituie NATO în domeniul apărării

© Sputnik / Нина Зотина / Trecere la banca de fotografiiМевлют Чавушоглу / Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei
Мевлют Чавушоглу / Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Turcia ar putea să caute noi parteneriate în domeniul apărării, în afara NATO, a declarat șeful diplomației de la Ankara, Mevlüt Çavuşoğlu, citat de RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Demnitarul de la Ankara a subliniat că sistemul de apărare antirachetă instalat de NATO nu acoperă întregul teritoriu al Turciei și că există sisteme performante de apărare inclusiv în țările ce nu fac parte din NATO.

Ahmet Davutoglu, fostul premier al Turciei - Sputnik Moldova
Fostul premier turc recunoaşte că avionul rusesc a fost doborât la ordinul său

Çavuşoğlu a mai declarat în acest context că încercările țării sale de a coopera cu țările NATO în domeniul apărării nu au oferit până la ora actuală rezultatele scontate.

Despre cooperarea în domeniul apărării a fost vorba și în cadrul întâlnirii lui Vladimir Putin cu Recep Tayyip Erdogan. Presa occidentală a scris că Ankara ar fi interesată, în mod special, de sistemele rusești de apărare antiaeriană.

Totodată, ministrul turc de Externe a menționat că țara sa nu intenționează să părăsească blocul NATO.

Fluxul de știri
0