Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi interzisă oare prinderea pokemonilor în şcolile din Moldova

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaИгровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo
Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anume cadrele didactice vor fi responsabile de faptul ca elevii să însușească materia de studiu, nu să se joace la telefonul mobil.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Oficial, în școlile din Moldova "căutarea pokemonilor" este permisă. Cel puțin, Ministerul Educației nu intenţionează să interzică jocul Pokemon Go, a declarat pentru jurnaliști conducătorul Direcției Educație, Tineret și Sport din Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Există ţări în care jocul a fost interzis deja>>>

Aceasta consideră că în Chișinău nu sunt prea mulți elevi care prind pokemoni, de aceea nu ar trebui să ne facem griji că acest joc va avea un impact negativ radical asupra reuşitei şcolare.

"La Chișinău nu sunt prea mulţi dinte cei care prind pokemoni. În Moldova jocul nu este atât de popular, cum ar fi, de exemplu, în România. De aceea, deocamdată nu are sens interzicerea lui", a opinat Tverdohleb.

Totodată, serviciul de presă al Ministerului Educației a declarat că, în timpul orelor de curs, anume profesorii trebuie să aibă grijă ca elevii să nu se sustragă pentru jocuri pe telefonul mobil.

De altfel, în Moldova au apărut deja antrenori pentru prinderea pokemonilor.

© Nicolai KibichPokemon GO RO
Pokemon GO RO - Sputnik Moldova
Pokemon GO RO
Fluxul de știri
0