Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră pentru Moldova - banca de haine pentru nevoiași

© diaconia.mdBoxa cu haine
Boxa cu haine - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea Socială ”Diaconia” a lansat în premieră pentru Moldova, proiectul ”Banca de haine”. Scopul acestuia este promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor nevoiaşi.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Recent, Misiunea Socială Diaconia, parte componentă a Mitropoliei Basarabiei, a lansat proiectul „Banca de haine”. În cinci sectoare ale capitale au fost amplasate boxe pentru colectarea de bunuri. Asociația face apel să fie susținut proiectul prin donații de haine, încălțăminte, lenjerie de pat și alte bunuri. Sute de oameni s-au solidarizat și au colectat până la acest moment aproximativ 3,5 tone de haine, încălțăminte, jucării, accesorii și lenjerie de pat.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, a făcut un apel la solidaritate către toți cei care doresc să-i susțină pe oamenii aflați în nevoie.

”Nu ne-am așteptat la o asemenea mobilizare din partea oamenilor. Graficul eliberării boxelor va fi ajustat pe parcurs, în funcție de cantitatea și periodicitatea donațiilor, dar acum, rugăm toată lumea să ne ajute în acest efort comun de solidaritate. Vă invităm să fiți parte a acestui proces”, a spus Igor Belei.

© diaconia.mdProiectul ”Boxa de haine”
Proiectul ”Boxa de haine” - Sputnik Moldova
Proiectul ”Boxa de haine”

Până în prezent, au fost  deja distribuite 1460 de kilograme de haine, în localitățile Ucrainca – 315 de kg, Climăuți – 164 de kg, Fetești – 159 de kg, Coșcalia – 159 de kg, Pojoreni – 165 kg. Familii și persoane asistate prin intermediul Centrului de Consultanță „În brațele mamei” au primit 77 de kg. Organizații sociale partenere: Fundația Regina Pacis — 175 kg, Centrul de găzduire a persoanelor fără de adăpost stabil – 246 kg.

Asociația atenționează pe pagina sa de Facebook, că toate donațiile, inclusiv jucăriile, este indicat să fie ambalate în pungi pentru a păstra curățenia lucrurilor donate.

Fluxul de știri
0