Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cirtoacă a băut și s-a plimbat cu bicicleta prin centrul Chișinăului

© Photo : Igor VzorovDorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ
Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chirtoacă a decis că cea de-a 38-a aniversare a sa nu trebuie să treacă în zadar, de aceea a decis să se producă în fața camerelor de filmat, în compania muncitorilor din PMAN din Chișinău și chiar să testeze scandaloasa pistă pentru bicicliști.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă, care a plecat în concediu în ajunul zilei sale de naștere, a decis să-și sărbătorească cea de-a 38-a aniversare în compania muncitorilor care reconstruiesc piața din centrul capitalei.

Chirtoacă, probabil, nu s-a gândit prea mult cum să-i bucure pe cei care trudesc în fiecare zi sub soarele arzător asupra a ceea ce a gândit chiar el. Edilul le-a "pus" muncitorilor ceea ce a știut mai bine — vin și plăcinte.

© bloknot-moldova.mdDorin Chirtoacă își sărbătorește ziua de naștere cu muncitorii din PMAN
Dorin Chirtoacă își sărbătorește ziua de naștere cu muncitorii din PMAN - Sputnik Moldova
Dorin Chirtoacă își sărbătorește ziua de naștere cu muncitorii din PMAN

Totodată, primarul a făcut şi o plimbare cu bicicleta pe pista rezervată în acest scop, marcată cu pavaj roșu.

© bloknot-moldova.mdDorin Chirtoacă testează noua pistă pentru bicicliști din centrul Chișinăului
Dorin Chirtoacă testează noua pistă pentru bicicliști din centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Dorin Chirtoacă testează noua pistă pentru bicicliști din centrul Chișinăului

Da, anume pe acea pistă pentru al cărei desen a fost atât de criticat de chișinăuieni. Și nu e de mirare, deoarece pentru a face linia de cotitură mai lină, muncitorii, iar mai exact proiectanții și conducătorii de șantier, nici nu au catadicsit să-și bată capul și să lucreze formele unor elemente ale pavajului. Iar apoi, totul a trebuit refăcut.

© pikabu.ruPista pentru bicicliști din centrul Chișinăului
Pista pentru bicicliști din centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Pista pentru bicicliști din centrul Chișinăului

Dar Chirtoacă nu renunţă. Despre asta vorbeşte și faptul că el își susţine ideile năstruşnice prin propria "participare" la realizarea lor.

În schimb orășenii, care anterior au fost uimiți de chiar începutul reconstrucției bulevardului Ștefan cel Mare, au înțeles, în sfârșit, de ce se repară măcar ceva în Chișinău —pentru ca primarul să aibă unde se arăta oamenilor. Și nu are importanță cum, important este că procesul să ajungă în obiectivul camerelor de filmat.

Apropo, cât timp primarul se odihnește, în Chișinău s-a surpat iarăşi asfaltul — de data asta pe strada 31 August 1989. Primarul, vă amintim, aflat în concediu, nu a fost văzut la locul incidentului.

Fluxul de știri
0