Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Valeriu Munteanu, despre perspectiva desființării Ministerului Mediului

© Sputnik / Мирослав РотарьВалериу Мунтяну
Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Mediului nu va fi comasat cu un alt minister și nici nu va deveni o simplă direcție în cadrul unei alte instituții. Declarația a fost făcută chiar de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova.
Valeriu Munteanu, despre perspectiva desființării Ministerului Mediului

,,Eu exclud posibilitate ca Ministerul Mediului să dispară. Ba mai mult, această instituție va avea un cuvânt greu de spus în procesul de examinare a proiectelor de lege și hotărârilor de guvern prin evaluarea impactului pe care îl au'', susține ministrul Mediului.

Munteanu a recunoscut că multă lume a fost deranjată de anumite acțiuni întreprinse de Ministerul Mediului. În special, ministrul s-a referit la cele care au un caracter restrictiv. Dar, spune Munteanu, instituția pe care o conduce a fost obligată să le ia, deoarece sunt în interesul țării.

Ministrul Mediului susține că, timp de un an de când se află la conducerea instituției, a reușit să transforme acest minister din unul decorativ în unul funcțional.

În cadrul aceleiași emisiuni, Munteanu s-a referit și la inițiativele legislative ale unor deputați care fac un lobby deschis pentru menținerea unor monopoluri în domeniile construcțiilor, silvicultură și industria piscicolă.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0