Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Thailanda șoferilor li s-a interzis să prindă pokemoni

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaИгровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo
Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul transportului terestru din Thailanda le-a interzis șoferilor din transportul de stat, inclusiv de autobuze internaționale și urbane, dar și de metrou, să joace Pokemon Go în timpul zilei de muncă.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Vicedirectorul Departamentului pentru transportul terestru din Thailanda a declarat că va fi interzis jocul Pokemon Go în timpul zilei de muncă.

"Ministerul telecomunicațiilor elaborează măsuri pentru restricţionarea jocului în numele securității jucătorilor înșiși și pentru liniștea celor care nu joacă acest joc, dar noi nu putem să așteptăm mai mult, pentru că securitatea pasagerilor depinde de șoferii transportului public", a spus funcționarul.

Pokemon Go - Sputnik Moldova
Variante Pokemon pentru Moldova: prinde-o pe Ileana Cosânzeana și oile Mioriței

Prinderea de pokemoni a fost interzisă de asemenea, fără a mai aștepta decizia guvernului, şi de câteva școli cunoscute în țară, atât particulare, cât și de stat.

Marți, la Bangkok a avut loc o ședință a Comisiei naționale pentru radio, televiziune și telecomunicații cu cinci companii de internet în cadrul căreia a fost elaborat un proiect prealabil de reguli și restricţii pentru Pokemon Go în Thailanda.

S-a decis să se facă un demers către cei care au elaborat jocul, compania americană Niantic Inc, cu rugămintea de a delimita în aplicațiile Pokemon Go pentru Thailanda zonele inaccesibile pentru acesta: teritoriile instituțiilor de stat, ale lăcașurilor sfinte, teritoriile private și de zonele periculoase — partea carosabilă a drumurilor, marea, bazinele de apă și râurile.

Fluxul de știri
0