S-a stins din viaţă Ernst Neizvestnîi - un om unic și curajos

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaСкульптор и график Эрнст Неизвестный
Скульптор и график Эрнст Неизвестный - Sputnik Moldova
Abonare
Creația acestui talentat sculptor va rămâne pentru totdeauna în istorie și în amintirea oamenilor.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Ernst Neizvestnîi a decedat la vârsta de 92 de ani la New-York. Parohul ortodox din Washington Victor Potapov, care l-a cunoscut îndeaproape pe sculptor, a declarat că Erstn Neizvestnîi a fost un om unic.

"Ernst Neizvestnîi a fost cu adevărat un om unic și foarte curajos. Asemenea oameni nu pleacă nicăieri, ei rămân în eternitate", a spus părintele Victor, care l-a cunoscut pe Neizvestnîi graţie prietenilor comuni — marii muzicieni Mstislav Rostropovici şi Galina Vișnevskaia.

Această întâlnire a avut loc în anul 1979, în atelierul sculptorului de la New-York.

"A fost o întâlnire foarte frumoasă. Neizvestnîi ne-a primit foarte călduros și ne-a arătat toate lucrările sale. Îmi mai amintesc că, întâlnindu-se cu Rostropovici printre străini, se bucurau enorm unul de celălalt", a mai adăugat preotul.

Mai târziu, potrivit părintelui Victor, care a lucrat timp de mulți ani la postul de radio "Vocea Americii", s-au întâlnit de mai multe ori acolo. "Atunci când auzeam la știri numele lui, mă bucuram că îl cunosc puțin pe acest om", a mai adăugat el.

Părintele Victor a mai spus că Neizvestnîi, ca și mulți alți reprezentanți de seamă ai generației sale, "a avut rolul său în lupta cu comunismul". "Și creația lui, ca și amintirea despre el, vor continua să trăiască", a încheiat Victor Potapov.

Fluxul de știri
0