Medicii din Odesa nu recomandă scăldatul în mare

© Sputnik / Sergej Poljakov / Accesați arhiva multimediaMonument över Odessas grundare
Monument över Odessas grundare - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii au depistat deversări din sistemul de scurgere a apelor pluviale care a fost avariat în timpul uraganului ce s-a abătut asupra regiunii Odesa duminica trecută. Medicii au recomandat să se evite scăldatul în mare în perioada 8 – 10 august.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Medicii recomandă locuitorilor și oaspeților orașului Odesa să nu se scalde în mare din cauza deversării în mare a apelor reziduale care s-a produs în timpul uraganului, a comunicat Lidia Stepanova, șefa direcției sanitar-epidemiologice a direcției „Gospotrebstandart" din regiunea Odesa.

Uraganul și ploaia torențială care s-au abătut asupra regiunii Odesa duminica trecută au doborât una din scenele de la festivalul sportiv-muzical Z-games-2016 de la Zatoka. Un  bărbat a fost ucis de trăsnet.

Stepanova a menționat că volumul precipitațiilor de duminică a depășit norma lunară provocând inundarea străzilor și deversarea în mare a apelor de scurgere.

Specialiștii au constatat deversări neregulamentare a apelor pluviale, din care cauză nu  recomandă scăldatul în mare în zilele de 8 — 10 august, a comunicat Stepanova.

Potrivit acesteia, autoepurarea apei în mare se va încheia nu mai devreme de joi.

Despre faptul în ce măsură apa de mare corespunde normativelor sanitaro-microbiologice se va afla vineri, a adăugat specialistul.

Fluxul de știri
0