Miliardar american care anticipează colapsul dolarului

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Magnatul Carl Icahn are o avere netă de 17 miliarde de dolari, însă în ultimii doi ani şi-a schimbat total viziunea despre economia americană, pariind toţi banii pe colapsul bursei din New York.

BUCUREŞTI, 8 aug — Sputnik. În urmă cu 4-5 ani era încrezător în politicile băncilor centrale și se arăta foarte confortabil pe deţinerile sale de acțiuni, dintre care preferata sa era compania Apple, scrie money.ro

Carl Icahn, magnatul cu o avere netă de 17 miliarde de dolari și-a schimbat total viziunea în ultimii doi ani. Acesta întrevede prăbuşirea necontrolată a bursei americane și este poziționat pe piață ca atare, cu vânzări în lipsă de peste 3 ori mai mari decât valoarea acțiunilor deținute iniţial.

În decembrie anticipa un colaps al pieței obligațiunilor corporative, iar în februarie spunea într-un interviu pentru CNBC că în piețele financiare vine o veritabilă „Zi a judecății". Icahn Enterprises, fondul de hedging al miliardarului, a dezvăluit că are poziții net short de 323% pe acțiunile companiilor listate pe Bursa de la New York.

„Suntem într-un balon speculativ", afirmă Icahn.

Magnatul recomandă deţinerea de cash ca alternativă la o prăbușire de 30-40% a cotaţiilor bursiere. Carl Icahn este dorit de Donald Trump secretar al Trezoreriei, dar omul de afaceri a refuzat vineri, 5 august, propunerea candidatului republican.

Fluxul de știri
0