Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SURSE: Ultimele ore ale Guvernului Cioloș? Cine este gata să preia guvernarea

© Sputnik / Ilie CatrinoiuClădirea Guvernului
Clădirea Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirea de astăzi dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, și cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la introducerea unei moțiuni de cenzură, poate reprezenta pentru Guvernul Cioloș începutul sfârșitului.

CHIŞINĂU, 8 aug- Sputnik. Războiul dintre premierul Dacian Cioloș și președintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea ajunge astăzi în ultima fază, după întâlnirea dintre liderii alianței PSD-ALDE la care urmează să se decidă în privinţa oportunităţii introducerii moțiunii de cenzură.

"PSD este pregătit să preia guvernarea. Dragnea are deja lista cu miniștrii, iar săptămâna trecută toți au depus deja proiectele de guvernare pentru fiecare minister", au declarat pentru Sputnik surse din cadrul PSD.

Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Liviu Dragnea amenință Guvernul Cioloș cu alegerile anticipate

Potrivit surselor Sputnik, întâlnirea dintre Tăriceanu și Liviu Dragnea are mai mult un aspect formal, pentru că decizia în cadrul PSD privind introducerea moțiunii de cenzură a fost luată deja.

"A fost realizată săptămâna trecută o analiză la nivelul partidului prin care s-a evaluat guvernarea Cioloș, iar concluzia finală a raportului a fost aceea că guvernul tehnocrat are o misiune diferită de interesele naționale", a mai precizat sursa Sputnik.

Efectul introducerii moțiunii de cenzură ar putea fi un șoc la nivelul politicii românești, pentru că în cazul în care aceasta va fi adoptată, rezultatul inevitabil ar fi căderea Guvernului și declanșarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0