Prima țară care interzice oficial Pokemon Go

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaИгровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo
Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo - Sputnik Moldova
Abonare
Iran a devenit primul stat din lume care a interzis oficial utilizarea aplicației Pokemon Go, aplicație care a devenit una virală în întreaga lume.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Iranul devine prima țară în care a fost interzis jocul Pokemon Go. Această măsură a fost luată de autoritățile iraniene din considerente de securitate, transmite portalul Digital Trends, cu referire la BBC.

Consiliul Suprem pentru reglementarea spațiului virtual, care reglementează accesul la internet la nivel național, a interzis utilizarea aplicației Pokemon Go din considerente de securitate.

În pofida faptului că Pokémon Go nu a fost lansat oficial în Iran, mulți utilizatori de smartphone au reușit deja să-l descarce. Însă, cei care vor decide să utilizeze această aplicație, vor trebui să fie vigilenți în fața controalelor efectuate de organele de forță iraniene.

Astfel, Iranul devine prima țară din lume care interzice jocul care a devenit viral în întreaga lume.

Potrivit BBC, autoritățile iraniene au luat în considerare încă de luna trecută posibilitatea de a interzice aplicația pe teritoriul Iranului, însă au amânat luarea deciziei pentru a discuta mai întâi cu realizatorii jocul, compania Niantic din San Fransciso.

Anterior, autoritățile iraniene au blocat accesul la unele rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, însă în pofida acestor restricții, cetățenii Iranului reușesc totuși să identifice căi alternative de accesare a acestor site-uri.

Fluxul de știri
0