Raed Arafat: în București va fi un adevărat dezastru în cazul unui cutremur

© Sputnik / Виталий Савельев / Accesați arhiva multimediaБухарест
Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
Bucureștiul se va confrunta cu un adevărat dezastru din cauza clădirilor cu risc seismic sporit, în cazul în care autoritățile locale nu vor întreprinde nimic.

CHIȘINĂU, 7 august — Sputnik. În cazul unui cutremur, Bucureștiul se va confrunta cu un adevărat dezastru, afirmă coordonatorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

"Dacă mâine avem un cutremur în Capitală va fi foarte, foarte rău în București. Există studii și știm că vom avea răniți, morți, clădiri afectate, aceste lucruri se cunosc", a declarat Raed Arafat, la postul de televiziune Digi 24.

 "Am luat măsuri importante, pompierii merg peste tot, au fost închise multe clădiri, avertizăm asupra pericolului, dar de la un punct încolo este treaba autorităților locale", a mai declarat Arafat.

În iunie, primăria Municipiului Bucureşti a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Capitală, peste 180 de imobile fiind clădiri care prezintă pericol public.

Potrivit Digi24, acum trei ani a fost întocmită o hartă seismică în care Bucureştiul a fost împărțit în trei zone de pericol. Cele mai grav afectate cartiere ar fi Băneasa şi Pantelimon, dar şi oraşul Otopeni, din nordul Capitalei. Risc intermediar a fost calculat pentru zonele 1 Mai, Titulescu, Floreasca şi Tei. Cartierele Berceni, IMGB, Vitan şi Republica figurează ca fiind cele mai sigure zone.

Fluxul de știri
0