Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu Hitler

© Sputnik / Yuri CortezPresidente turco Erdogan
Presidente turco Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Politica lui Erdogan amintește de perioada guvernării lui Hitler, iar Angela Merkel și liderii europeni sunt prea concesivi cu actuala guvernare de la Ankara în ceea ce privește drepturile omului și statul de drept, consideră liderul Partidului Liber Democrat din Germania, comunică RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Liderul Partidului Liber Democrat din Germania Christian Lindner a comparat actuala situație din Turcia cu cea a Germaniei din perioada guvernării naziștilor, când a avut loc incendierea Reichstagului, fapt care a permis lui Hitler să-și consolideze regimul autoritar.

Din punct de vedere al politicianului, tentativa loviturii de stat, exact ca și în cazul incendierii Reichstagului a fost organizată premeditat de autorități, pentru a impune anumite legi restrictive și pentru consolidarea puterii politice.

"Asistăm la o lovitură de stat de sus, exact așa cum a avut loc după incendierea Reichstagului. Erdogan își construiește un regim autoritar, orientat pe propria persoană. Așa cum drepturile și libertățile persoanelor nu mai joacă nici un rol pentru el, acesta nu poate fi un partener pentru Europa", a declarat Lindner.

Politicianul este nedumerit și de faptul că deocamdată nu s-a renunțat oficial la negocieri cu privire la aderarea Turciei la UE.

Lindner a acuzat guvernul federal al Germaniei de "lipsă de coloană vertebrală" în relațiile cu Turcia, aducând reproșuri cancelarului Angela Merkel, care este în opinia lui „exagerat de rezervată în acest subiect".

Politicianul supus criticii și politica imigraționistă a cancelarului, subliniind că Merkel de câteva luni promite tuturor să rezolve această problemă, însă nu a răspuns clar la întrebarea ce intenționează să facă.

Fluxul de știri
0