România – sursă de trafic de arme pentru terorismul internațional

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Accesați arhiva multimediaarma
arma - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România este sursa de armament pentru zonele de conflict din Orientul Mijlociu și pentru grupurile criminale și teroriste din Europa de Vest, se arată într-o anchetă realizată de jurnaliștii de la postul Sky News.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Teroriștii se aprovizionează cu arme de pe teritoriul României, care provin din Ucraina. Destinația armamentului este Orientul Mijlociu și Europa de vest, transmite postul Digi24.

O echipa jurnaliști ai postului Sky News au realizat o anchetă, întâlnindu-se cu o grupare de traficanți români de arme, pentru a vedea care sunt ofertele acestora.

Potrivit traficanților, armele sunt aduse în România din Ucraina, de unde o altă grupare le preia şi le trimite în Europa de Vest şi Orientul Mijlociu. Cea mai mare parte a armamentului are ca destinație Europa Occidentală.

"Le aducem din Ucraina cu muniţie, oricâtă vreţi", a spus unul dintre ei.

Din munții din Balcani până în zonele enorme împădurite din estul europei, bande de traficanți au acces la milioane de arme ascunse în perioada comunistă sau disponibile în zonele învecinate regiunilor de conflict, precum Ucraina, comunică news.ro.

La Londra, jurnaliştii Sky News au arătat filmările lor la o întâlnire cu ofițeri ai Agenţiei Naţională împotriva Crimelor (NCA). Aceștia au confirmat că tipurile de arme, zona unde a avut loc întâlnirea cu traficanții şi prețurile discutate corespund informațiilor lor.

„Armele sunt obținute în apropierea de zonele de conflict, precum Ucraina, acolo unde a avut loc întâlnirea voastră. Trebuie să subliniez că Marea Britanie este, de departe, cel mai sigur loc din Europa când vine vorba de atacuri cu astfel de arme. Dar trebuie să fim vigilenți, trebuie să facem mai mult", a declarat directorul serviciului de combatere a crimei organizate din cadrul NCA, Ian Cruxton.

Fluxul de știri
0