Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimul mesaj al unui medic mort în accidentul cu elicopterul SMURD

© ziaruldeiasi.roElicopter SMURD
Elicopter SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
„Vremea este îngrozitoare. Vă iubesc. Mă rog să ajung cu bine”, acestea sunt ultimele cuvinte adresate familiei de medicul Mihaela Drumea decedată în accidentul din Haragâş, Cantemir.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Familia Mihaelei Dumea, medic specialist în medicina de urgenţă din Iaşi, România, care şi-a pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD în care se afla s-a prăbuşit pe 2 iunie, în Republica Moldova, încă aşteaptă să intre pe uşa apartamentului soţia şi mama Mihaela care i-a părăsit în urmă cu două luni, potrivit cotidianului Ziarul de Iaşi

Medicul este aşteptat acasă de soţul său, Cornel Dumea, dar mai ales de fiul Ştefănuţ, în vârstă de patru ani. Lui Ştefănuţ îi este atât de dor de mama sa, încât, într-o zi, când se pregătea să iasă la plimbare cu tatăl său, l-a oprit şi i-a spus să nu se urce la volan că vine mami să conducă.

Члены экипажа потерпевшего крушение вертолета SMURD - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Accident cu elicopterul SMURD: toate persoanele decedate sunt din România

„Altădată, am pus pe scaunul ei, din dreapta, o mapă şi Ştefănuţ din spate a zis că nu e bine, că trebuie să urce şi mami. Astea sunt cele mai grele momente, în care trebuie să-mi controlez durerea şi să zâmbesc în continuare pentru copilul nostru”, a povestit Cornel Dumea, care a recuperat de la Parchetul Militar din Iaşi obiecte ale soţiei, adunate de la locul accidentului. Telefonul, verigheta şi câteva lucruri mărunte.

Ultimul sfat pe care i l-a cerut soţului său a fost pe 1 iunie, cu o zi înaintea accidentului. La ştiri se anunţa cod galben de vreme rea şi medicul îşi făcea griji pentru că a doua zi urma să fie de gardă pe elicopter. „M-a întrebat oare ce o să facă, dacă o să fie solicitare pentru elicopter şi eu i-am spus „stai liniştită, nu vei avea solicitare” pentru că de multe ori când era de gardă pe elicopter şi era vremea urâtă rămânea în UPU să lucreze acolo”, şi-a amintit soţul. 

În ziua tragediei soţii nu au apucat să vorbească foarte mult. Doar cât Cornel a întrebat-o la telefon, pe la 07.30, cum este vremea, să ştie cum să se îmbrace. Ea i-a spus că se pregăteşte să plouă şi că cerul nu arată prea prietenos. La 13.45, urgentistul Mihaela Dumea pleca cu elicopterul SMURD către misiunea în care şi-a pierdut viaţa, dar gândul îi zbura tot la cei dragi. 

„Încă sunt în Moldova. La a doua misiune primită. Vremea este îngrozitoare. Vă iubesc. Mă rog să ajung cu bine. Sunt plecată de la 10. Vă iubesc”, îi scria soţului său. 

Avea să fie ultimul mesaj pe care Cornel l-a primit de la soţia sa. În jurul orei 14.20 elicopterul în care se afla aceasta se prăbuşea în apropierea localităţii Haragâş, din Republica Moldova, toţi cei patru membri ai echipajului murind. Soţul a aflat de la televizor că Mihaela s-a stins. 

 „Eu acum nu pot spune că trăiesc. Pot spune doar că respir”, a mărturisit bărbatul. 

Fluxul de știri
0