Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Satul care ar putea ieşi din raionul Ungheni

© Sputnik / Мирослав РотарьУнгенский район
Унгенский район - Sputnik Moldova
Abonare
Un ales local din satul Măgurele ameninţă cu convocarea unui referendum local privind ieşirea localităţii din componenţa raionului Ungheni.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Consilierul sătesc din localitatea Măgurele, Ion Popa, a declarat că va iniția un referendum local privind trecerea satului din raionul Ungheni în componența unuia dintre raioanele vecine: Sângerei sau Fălești, potrivit expresul.com.

Satul Măgurele este situat la o distanță de 32 km de Ungheni, 42 km – de Bălți și 108 – de Chișinău. Are o populație de 930 de locuitori. Anterior, s-a aflat și în componența raionului Fălești, și în componența raionului Sângerei.

Orheiul marchează sărbătoarea naţională Ziua Vinului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: satele noastre trebuie să dispară

Alesul local îşi motivează decizia prin faptul că administraţia raională, dar şi cea centrală ignoră cu desăvârşire necesităţile satului. 

”Am fost excluși în totalitate, de parcă nici n-ar exista o asemenea localitate în raionul Ungheni. Este inadmisibil să-ți bați joc de un așa sat, care a dat republicii numeroase personalități marcante, printre care: scriitorul Efim Tarlapan, criticul literar Vasile Badiu, doctor profesor Constantin Andriuță și mulți alții”, a declarat consilierul.

Primarul Sergiu Bodrug susține că un eventual referendum la acest subiect nu este de actualitate. 

”Să fim realiști. Avem, la ora actuală, probleme mult mai stringente de rezolvat”, a declarat edilul, după care a adăugat: ”Oricum, se așteaptă o nouă reformă teritorial-administrativă, care, sper, va pune puntul pe I”.

Fluxul de știri
0