Un lider terorist, eliberat în Belgia din cauza tărăgănărilor judiciare

© REUTERS / Yves HermanPolizisten in Brüssel
Polizisten in Brüssel - Sputnik Moldova
Abonare
Belgiana de origine marocană, învinuită de conducerea unei grupări teroriste a organizației Statul Islamic, a fost eliberată în Belgia din cauza unor tergiversări birocratice.

CHIȘINĂU, 6 aug — Sputnik. Belgiana de origine marocană, Fatima Aberkan, condamnată la 15 ani pentru conducerea unei  grupări teroriste din cadrul organizației Statul Islamic, a fost eliberată după patru luni de la arest, din cauza unor proceduri birocratice judiciare, transmite RIA Novosti cu referire la presa locală.

Potrivit publicației Derniere heure, eliberarea "muzei belgiene a Statului Islamic" a fost posibilă pentru că în decurs de cinci luni de la depunerea cererii de casație de către avocatul învinuitei, nu a fost stabilită data ședinței de examinare a cererii.

O instanță de la Bruxelles a acceptat solicitarea apărării de eliberare condiționată din cauza depășirii termenilor rezonabile a examinării recursului de către o instanță superioară.

Publicația subliniază că femeii i-a fost interzisă șederea în comuna Molenbeek, considerată de presa locală un "cuib al jihadismului european" și părăsirea teritoriului Belgiei. Aceasta urmează să predea autorităților pașaportul belgian și marocan, să evite ieșirea pe stradă între ora 22 și 6. În același timp, aceasta va fi obligată să viziteze un "centru de deradicalizare" și să nu acceseze site-urile care ar îndemna la activități teroriste.

Fluxul de știri
0