Frumosul românesc: locuri din România care ne transpun în trecut

© Sputnik / Rodion ProcaTurn cu clopotniță, Piatra-Neamț
Turn cu clopotniță, Piatra-Neamț - Sputnik Moldova
Abonare
În România există multe locuri pitorești, de poveste, care ne introduc în atmosfera unor vremuri de demult. Sunt locuri care ne ajută să ne destindem și să uităm pentru o vreme de agitația și stresul din lumea de astăzi, dar și să ne deconectăm, măcar pentru puțin timp, de la tehnologie.

BUCUREŞTI, 6 aug — Sputnik. O experiență care ne va ajuta să ne deconectăm complet este o plimbare cu Mocănița la Vișeul de Sus, acolo unde se află ultima cale ferată forestieră cu abur din Romania, dar și din lume, scrie identitatea.ro

Locomotiva cu aburi a fost construită la sfârșitul Primului Război Mondial pentru a transporta lemnul, iar astăzi ea transportă și turiști. Turiștii vor avea parte de o călătorie de neuitat, pe un drum pitoresc prin munți, pe lângă case țărănești, prin pădure, printre stânci și pante abrupte de munte.

 

 

Un loc de basm care pare a ne întoarce în altă epocă este cetatea Sighișoara, un oraș-monument care, în 1999 a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Ne vom plimba pe străduțe pietruite și vom admira clădirile-muzeu, care s-au conservat perfect, Biserica din Deal și Biserica Mănăstirii, cu arhitectura lor gotică, Turnul cu Ceas, iar toate acestea ne vor transpune în atmosfera epocii medievale.

 

 

Un loc rustic, unde par a prinde viață tradițiile și legendele de demult este Hanul Ancuței. Un simbol al ospitalității românești, Hanul Ancuței s-a deschis în anul 1718 și l-a fermecat și pe marele povestitor român Mihail Sadoveanu, care a scris cunoscutul său roman cu același nume. Sala de mese a rămas la fel cum o descria Sadoveanu, iar preparatele tradiționale de mâncare, specific moldovenești, și muzica lăutărească, atmosfera rustică ne vor face să simțim parfumul vremurilor de demult.

Fluxul de știri
0