Atenție! Otrava din înghețată

© Sputnik / Sergey Venyavsky / Accesați arhiva multimediaînghețată
înghețată - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația „Pro Consumatori” a efectuat o analiză a mai multor sortimente de înghețată, iar ceea ce a descoperit ar trebui să îi îngrijoreze pe cei care consumă des acest produs pentru a se răcori în zilele toride de vară și să îi determine să citească bine eticheta produsului.

BUCUREŞTI, 6 aug — Sputnik. În urma anchetei efectuate, Asociația „Pro Consumatori" a descoperit peste 30 de aditivi alimentari în mai multe sortimente de înghețată, aditivi extrem de dăunători sănătății, mai ales copiilor, relatează B1 TV

Costel Stanciu, președintele asociației, atrage atenția că acești aditivi pot duce la apariția sindromului ADHD la copii.

„Înghețatele cu arome, respectiv cele cu fructe/sucuri de fructe, în majoritatea lor, nu sunt altceva decât amestecuri realizate din apă sau din lapte praf degresat reconstituit, uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune dacă sunt hidrogenate sau nu, gelatină animală, amidon, zahăr adăugat sub diverse forme și chimicale din belșug", a spus Costel Stanciu.

Președintele Asociației „Pro Consumatori" a adăugat că aromele artificiale, conținutul ridicat de zahăr, coloranții artificiali și conservanții din compoziția multor sortimente fac ca acest aliment să devină un produs dezechilibrat din punct de vedere nutrițional. Prin urmare, copiii și persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, diabet sau boli metabolice ar trebui să se ferească să consume acest produs.

Fluxul de știri
0