Urmăriți evoluția olimpicilor moldoveni de la Rio

Abonare
Sportivii moldoveni se vor duela pentru medalii în 9 probe sportive. Suporterii trebuie să-i susțină din prima până în ultima zi. Va deschide programul de competiții arcașul Alexandra Mârca și îl va încheia un maraton cu participarea lui Roman Prodius.

Olimpiada de la Rio de Janeiro va dura puțin peste două săptămâni. În acest răstimp vor avea loc competiții la 42 probe sportive, unde vor fi disputate 306 complete de medalii. În total, la competiții vor participa sportivi din 206 țări. Din echipa moldovenească fac parte 23 de sportivi.

Cele mai mari speranțe suporterii și specialiștii și le leagă de taekwondistul Aron Cuc, care a câștigat în cariera sa șase medalii de aur la campionatul Europei și titlul de campion al lumii. În 2015, la Celeabinsk, el a câștigat medalia de bronz a campionatului lumii, care a devenit pentru Moldova prima în această probă sportivă.

Mai putem conta pe medalii la canotaj. Canoistul Serghei Tarnovschi în ultimii ani a demonstrat stabil rezultate înalte. În 2014 el a câștigat două medalii de aur și trei de argint la campionatul lumii și Europei între juniori, dar a câștigat și Jocurile de Tineret din Nanjing. Iar în 2015, la campionatul lumii de la Milano a câștigat bronzul și s-a calificat pentru prima sa Olimpiadă. În acest sezon el a demonstrat un înalt nivel de măiestrie, ridicându-se pe piedestalul de la Cupa Mondială, inclusiv cu fratele Oleg, care va evolua la Olimpiadă la canoe dublu.

În mod tradițional, sunt puternici și reprezentanții luptelor, iar experiența portdrapelului echipei moldovenești Nicolae Ceban, pentru care Jocurile de la Rio sunt a treia Olimpiadă în cariera sa, ar trebui să-i ajute să obțină un rezultat bun. Se mai pot evidenția și moldovenii de la atletică grea, iar reprezentanții regelui sportului, atletica ușoară, ar putea intra în lista celor 10 dintre cei mai puternici.

 

 

Fluxul de știri
0