Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A schimbat luxul din Danemarca pe un câmp cu roșii din Moldova

Valentin Tomiţa, agricultor
Valentin Tomiţa, agricultor - Sputnik Moldova
Abonare
Valentin Tomiţa este un agricultor din Republica Moldova care a renunțat la munca peste hotare și a lansat propria sa afacere afacere la baștină. El a creat mai multe locuri de muncă, deși încă nu are nici măcar locuința sa proprie.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Fermierul de 35 de ani din satul Leca, raionul Cantemir, locuiește într-o casă pe roți în mijlocul câmpului. El cultivă soiuri de masă de viță de vie, precum și roșii. Agricultura, susține el, îl pasiona de mic copil.

”De mic copil eram poreclit ”moșierul”, pentru că tatăl meu avea niște pământ”, spune fermierul, citat de agricol.md.

Valentin a studiat în Danemarca selecția animalelor cu blană. Avea în acea țară o afacere profitabilă și un loc de trai asigurat. Însă dorul de casă l-a determinat să revină în Moldova.

Între timp, fermierul, cu banii câștigați în anii de muncă în Danemarca, a investit în realizarea visului său. În sera de roșii a lui Valentin, crescute și îngrijite de el și familia sa, muncesc alți 12 angajați permanenți. Deși nu are o casă, a reușit să creeze noi locuri de muncă.

Recent el a reușit să încheie un contract cu o rețea de magazine din Moldova și va livra minimum o tonă de roșii proaspete în fiecare zi. Tânărul fermier speră că în curând va reuși să-și construiască acea căsuță de vis de lângă plantație.

Fluxul de știri
0