Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi discuții despre furtul din sistemul bancar

© Sputnik / Evghenii PanasencoBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip vrea mai multă transparență în sectorul bancar. El a instituit o platformă de comunicare și monitorizare a gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, prezidat de premierul Pavel Filip, a examinat, vineri, procesul de recuperare a activelor și mijloacelor financiare, comercializarea gajurilor, rambursarea creditelor de urgență precum și activitatea organelor de drept responsabile de investigarea furtului din sistemul bancar.

Prim-ministrul s-a interesat despre termenele de examinare a acțiunilor civile aflate în instanțele judecătorești din țară, la care băncile comerciale în proces de lichidare sunt parte.

”Termenele de examinare trebuie a fi rezonabile, pentru a asigura recuperarea cât mai rapidă a activelor”, a declarat Filip în cadrul ședinței.

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri a insistat asupra asigurării transparenței recuperării activelor și a cerut publicarea lunară a datelor pentru ca cetățenii să cunoască măsurile întreprinse de autorități în acest sens.

Comitetul are sarcina de a asigura interacțiunea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.

Fluxul de știri
0