Celebru actor american: „Toată lumea s-a săturat de corectitudinea politică"

© jamdesignBanderas de la UE y de EEUU
Banderas de la UE y de EEUU - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Clint Eastwood, o legendă a cinematografiei americane, a vorbit într-un interviu pentru revista Esquire despre mentalitatea dominantă astăzi, care a dat naștere unei „generații de lași", referindu-se și la discursurile politicienilor din campania prezidențială din SUA.

BUCUREŞTI, 5 aug — Sputnik. Actorul de 86 de ani, câștigător al cinci premii Oscar, și-a exprimat opinia despre Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, într-un interviu pentru revista Esquire

Venind vorba despre politică, Clint Eastwood a spus că Donald Trump știe cum stau lucrurile, fiindcă, în realitate, tuturor oamenilor li s-a făcut lehamite de corectitudinea politică, cu toate că acest lucru nu este arătat deschis, ceea ce reflectă o atitudine de lașitate.

„Trump știe ceva, pentru că, în secret, toată lumea s-a săturat de corectitudine politică. Generația de astăzi este cea a docilior. Suntem într-o epocă a domniei lașității. Toți se tem să se exprime liber. Auzim oameni acuzându-i pe alți oameni că sunt rasiști și alte etichete de genul acesta."

Actorul a mai spus că pe vremea când era tânăr lucrurile pentru care astăzi aunt acuzați alți oameni de rasism nu erau considerate rasiste. El a mai povestit că, atunci când urma să filmeze pentru pelicula Gran Torino, asociatul său i-a spus că este vorba de un scenariu foarte bun, care este însă incorect politic. Clint Eastwood a citit scenariul în ziua respectivă.

„În dimineața următoare, am intrat în biroul său, i l-am aruncat pe masă și i-am spus: «Ne apucăm de asta imediat»", a povestit actorul.

Cerându-i-se părerea despre Donald Trump, Eastwood a spus că, deși este acuzat de rasism, candidatul republican la Casa Albă spune ce are în minte.

„Trump doar spune ce are în minte…. Nu sunt mereu de acord [cu ce spune] (…) Dar toată lumea, presa și toată lumea spun «vezi, ăsta e rasism!» și fac din țânțar armăsar. Terminați cu asta! Trăim vremuri triste", este de părere Clint Eastwood.

Fluxul de știri
0