Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Wall Street Journal explică de ce Gulen nu va fi extrădat

© YouTubefethullah-gulen-haki-cuppe
fethullah-gulen-haki-cuppe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șansele autorităților de la Ankara de a obține extrădarea predicatorului islamic Fethullah Gulen sunt tot mai mici. Asta deoarece autoritățile americane pun la îndoială obiectivitatea justiției turcești.

CHIȘINĂU, 5 aug — Sputnik. Oficialitățile americane nu intenționează să-l extrădeze Turciei pe predicatorul Fethullah Gulen, care este învinuit de organizarea tentativei de lovitură de stat în Turcia. Motivul invocat de autoritățile din SUA este insuficiența dovezilor prezentate de Ankara, scrie publicația americană Wall Street Journal.

Outside Ataturk Airport In Istanbul People Stand On A Turkish Army Tank - Sputnik Moldova
Tentativa de lovitură de stat din Turcia pare să fi eşuat

Potrivit publicației, reprezentații oficiali ai Turciei și SUA au discutat în privat diverse scenarii de extrădare a lui Gulen, însă partea turcă nu a reușit să convingă oficialii americani.

Conform surselor WST, cu cât autoritățile turce vorbesc mai mult despre implicarea lui Gulen în tentativa loviturii de stat, cu atât devine tot mai puțină probabilă extrădarea acestuia.

”Declarațiile oficialilor turci ridică numeroase semne de întrebare, în special în ceea ce privește examinarea obiectivă a dosarului acestuia”, afirmă sursa citată.

Publicația notează că decizia finală cu privire la extrădarea nu a fost luată, însă negocierile ar putea dura câteva luni. Sursele publicației americane au declarat că nu își imaginează niciun scenariu potrivit căruia Gulen ar putea fi predat autorităților turce.

În noaptea de 15 spre 16 iunie curent un grup de militari a încercat să facă o lovitură de stat în Turcia. Actuala guvernare turcă l-a învinuit de organizarea și coordonarea puciului eșuat pe predicatorul turc Fethullah Gulen, stabilit cu traiul în SUA.

Fluxul de știri
0