Un hectar de pământ costă 30000 euro în Galați. Motivul: culturile de castraveți

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaТепличное хозяйство в Чеченской Республике
Тепличное хозяйство в Чеченской Республике - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile terenurilor agricole din localitatea Matca, judeţul Galaţi, au explodat datorită cultivării extensive, un hectar de teren agricol ajungând să coste şi peste 30.000 de euro, adică de două-trei ori mai mult decât terenurile agricole din Olanda sau din Franţa.

BUCUREȘTI, 5 aug — Sputnik. Aproape jumătate dintre cele 8.000 de hectare ale localităţii Matca sunt cultivate cu legume, iar 800 de hectare sunt acoperite cu solarii, ceea ce face ca hectarul de pământ să coste între 30.000 şi 40.000 de euro, adică de două-trei ori mai mult decât terenurile agricole din Olanda sau din Franţa, potrivit unui articol publicat pe siteul sharethis.ro.

„Vin polonezii şi iau castraveţi de la noi. Ei au fabrică la ei în Polonia şi vor castraveţi mulţi. Îi pun la borcane şi îi duc în Lituania, în Germania şi nu mai ştiu unde. Se culeg în jur de 400-500 tone de castraveţi pe zi, aici la Matca", povesteşte localnicul Ionel Dobrea, potrivit sursei citate.

Creșterea prețurilor pământului în localitatea Matca se datorează faptului că aici se află o şesime dintre solariile României, iar producţia anuală de legume depăşeşte 200 de milioane de kilograme.

Fluxul de știri
0