Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei persoane, în elicopterul moldovenesc care a aterizat forţat în Afganistan

© Sputnik / Илья Тимин / Accesați arhiva multimediaElicopter
Elicopter - Sputnik Moldova
Abonare
În momentul producerii incidentului,la bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului și 1200 kg de încărcătură nepericuloasă.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. Un elicopter al ÎS „Aeroportul Internațional Mărculești”, care execută misiuni umanitare în Afganistan, în cadrul unui program al Departamentului de Stat al SUA, a suferit defecțiuni tehnice în momentul aterizării, la 3 august, la baza Camp Comando, situată la 20 km sud de oraşul Kabul, precizează Ministerul moldovean al Apărării.

Вертолет Ми-8 МТВ1 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un incident în Afganistan cu un elicopter din Moldova. Detalii despre victime

În momentul producerii incidentului, la bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului și 1 200 kg de încărcătură nepericuloasă. Echipajul aeronavei de tip Mi-8 MTV1 a fost nevoit să efectueze o aterizare forțată, cauzată, după datele preliminare, de rafale de vânt puternic. Membrii echipajului nu au avut de suferit și continuă îndeplinirea misiunilor.

Toate cheltuielile de reparație a aeronavei vor fi suportate de  SRL „Aim-Air”, operator aeronautic care închiriază nava de tip  Mi-8 MTV1 din anul 2013.

Navele ÎS „Aeroportul Internațional Mărculești” sunt antrenate în misiuni umanitare de transportare a mărfurilor și pasagerilor în Afganistan, începând cu anul 2008.


Fluxul de știri
0