Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghimpu și meduza: istorie cu continuare

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal este unul dintre principalii animatori al creației celor care nu sunt indiferenți față de elita politică de factură locală. Iar istoria cu meduza doar a adăugat "piper" în acest proces.

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. După ce Sputnik a publicat materialul despre aceea cum liderul liberalilor autohtoni, Mihai Ghimpu, a fotografiat o meduză în Nistru, societatea a reacționat prompt la acest eveniment atât de important pentru viața politică.

Între altele, pe Facebook a fost plasat un filmuleț în format coub, unde pe fragmentul în care Ghimpu ia cuvântul în Parlament a fost aplicată coloana sonoră dintr-un film cu desene animate sovietic "Uncheșul Uh". Acolo, eroul principal interpretează cântecul "Suntem vesele meduze".

Este de remarcat că în imaginea video originală, principalul liberal al Moldovei declară că conducătorul revoluției ruse Vladimir Lenin "n-a avut nici măcar studii de veterinar".

Și iarăşi Ghimpu, ca întotdeauna, le știe pe toate mai bine decât toți, chiar și ceea ce nu e scris în nicio enciclopedie. Desigur că are dreptate, Lenin nu a fost niciodată veterinar.

Ghimpu ştie tot. Fie că este vorba de mecanismul unei rachete cosmice sau cât este de îndreptățită organizarea binecunoscutului referendum.

Iată de ce şi cetățenii Moldovei își pun o întrebare retorică. Se pare că enciclopediștii au dispărut din cultura și știința lumii demult. Și s-a întâmplat acest lucru după marea epocă a lui Voltaire și Diderot. Dar de unde are Ghimpu cunoștințe atât de vaste? Cine și-a dat seama? Desigur că chișinăuienii care n-au uitat despre meduză. Probabil că ea îi șoptește la ureche principalului liberal al țării tot ce a uitat omenirea în aceste vremuri tulburi. De aici şi concluzia: cei doi s-au împrietenit pentru totdeauna. Să creșteți și să nu îmbătrâniți o sută de ani!

Fluxul de știri
0