Cozi enorme la pașapoarte Iași. Câte pașapoarte se eliberează zilnic

Coadă pașapoarte
Coadă pașapoarte - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La ghișeele de pașapoarte din Iași sunt zilnic cozi infernale, mai ales în perioada verii, când cererile se dublează. Oamenii mărturisesc că vin, cu copiii după ei, cu noaptea în cap sau chiar de seara pentru a doua zi, pentru a se putea înscrie pe listă și pentru a prinde rând.

 

BUCUREŞTI, 4 aug — Sputnik. La Iași autoritățile par depășite de situație. Este perioada din an cu numărul cel mai mare de solicitări de eliberare a pașapoartelor. Printre cei care solicită pașapoarte sunt mulți moldoveni, dar și mulți români veniți de la muncă din străinatate pentru a-și înnoi actele.

Câteva persoane au spus corespondentului Sputnik cum procedează cei care vor să își depună actele pentru eliberarea pașaportului. După plata taxei, care se poate face și la oficiile poștale, urmează înscrierea pe o listă. Pentru a se putea înscrie pe listă, oamenii vin cu noaptea în cap, sau chiar cu o seară înainte, pentru a se trece pe listă și a putea prinde rând.

„Lista se face dimineaţă, din noapte. Bine ar fi de la 4 dimineaţă să fiţi aici. Când veniţi dimineaţa la 4, sunt deja persoane care vin cu tot cu copii în maşină, că este prea aglomerat", a spus o cetățeancă corespondentului Sputnik.

Coadă pașapoarte
Coadă pașapoarte - Sputnik Moldova
Coadă pașapoarte

Ea a mai adăugat că nu este o organizare bună. Oamenii trebuie să ia dimineața și un număr de ordine de la un ghișeu. Astăzi la ora 11, ghișeul de unde se eliberează bonuri de ordine era închis, fiind afișat anunțul că bonurile pentru ziua în curs se terminaseră.

„Trebuie să îţi iei număr. Şi cine da număr? Păi dacă ei deschid la 8? Păi dacă eu vin la 4 dimineaţă şi dvs. la 8 şi intraţi înaintea mea să luaţi număr, eu va las? Sunt prea multe persoane", și-a exprimat nemulțumirea o altă persoană.

La ghișeul numărul 5 pentru eliberarea numerelor de ordine, era afișat anunțul că, pentru cetatenii din Republica Moldova se vor elibera bonuri de ordine in data de 5 august, la camera 4, pentru data de 11 august, in limita a 50 de bonuri pe zi.

Întrebată de corespondentul Sputnik câte pașapoarte se eliberează, în medie, pe zi, funcționara de la ghișeul de eliberări a pașapoartelor a spus că se eliberează „cam 300 de pașapoarte pe zi".

Nici cei care și-au făcut programări online nu scapă de statul la cozile uriașe. Iar cei care vor să își facă o programare online vor avea surpriza să constate că în luna august nu mai este nicio oră disponibilă, după cum se poate constata pe site-ul de programări online. Doar din a doua parte a lunii septembrie, mai ales la finalul lunii, se mai pot găsi zile cu ore disponibile.

Fluxul de știri
0