Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Speranţele Moldovei la Olimpiada de la Rio: nume şi profiluri

Abonare
Moldova va avea o reprezentare mai numeroasă la Jocurile de la Rio de Janeiro, decât la Olimpiada de la Londra, unde sub drapelului Moldovei au evoluat 22 de sportivi.

Exact cu o săptămână înainte de începutul Jocurilor Olimpice, halterofila Natalia Prișcepa și tenismanul Radu Albot s-au calificat pentru Olimpiada din Brazilia. Totodată, în acest an tenisul moldovenesc va fi reprezentat la JO pentru prima dată în istorie.

Principala speranță a suporterilor și specialiștilor este legată de luptătorul Tak Wan Do, Aaron Kuk, cel care pe parcursul carierei sale a cucerit șase medalii la campionatele europene și titlul de campion mondial. În 2015, el a cucerit medalia de bronz la Campionatul mondial de la Celeabinsk, obţinând pentru Moldova prima medalie la acest gen de sport.

De asemenea, ţara noastră poate spera la o medalie la proba de canotaj. Canotorul Serghei Tarnovski a demonstrat în ultimii ani rezultate înalte stabile. În 2014 el a câștigat două medalii de aur și trei de bronz la campionatele europene și mondiale la juniori. Totodată, el a ajuns învingător la jocurile pentru tineret de la Nanjing. Iar deja în 2015, la campionatul mondial de la Milano, a cucerit medalia de bronz și s-a calificat pentru prima sa Olimpiadă. În sezonul actual, sportivul și-a demonstrat în repetate rânduri  măiestria urcând pe podiumul de onoare la etapele Cupei mondiale, inclusiv împreună cu fratele său Oleg, care va evolua în cadrul JO-2016 la proba canoe dublu.

În mod tradițional, sunt puternici luptătorii, iar experiența lui Nicolae Ceban de portdrapel al echipei moldovenești, pentru care Olimpiada de la Rio va fi cea de-a treia în cariera sa, îl va ajuta pe acesta să obțină rezultate frumoase. De asemenea, pot evolua cu succes și halterofilii moldoveni, iar reprezentanții sportului regal — atletica ușoară – au toate șansele să se califice printre primii zece.

Fluxul de știri
0