Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Pavel Filip a ieşit în această dimineaţă cu un apel în faţa societăţii

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean a făcut un apel la consolidarea întregii societăți în sprijinul proiectului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Premierul Pavel Filip a adresat în dimineaţa zilei de joi un apel către întreaga societate în care solicită sprijinul pentru integrarea  Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Vin cu această adresare publică la șase luni de când mi-am asumat mandatul de Prim-ministru și după cinci luni în care am realizat Foaia de parcurs pentru reforme pro-europene în Republica Moldova”, a declarat premierul.

Filip a salutat faptul că în Parlament coaliția majoritară a semnat cu PPEM, o formațiune politică din afara coaliției, Acordul de parteneriat pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, deschis și pentru alte forțe pro-europene.

Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Integrarea Europeana ca ideologie de stat şi maladie colectivă

„Sunt ferm convins că e nevoie de o solidaritate mult mai largă pentru a garanta succesul vectorului european în Republica Moldova. De aceea, fac apel către toată societatea, cetățenii obișnuiți, activiștii civici, partidele de orice culoare, uniunile de creație, asociațiile profesionale și de alte profiluri, comunitățile locale – să ne solidarizăm cu toții, cei pe care ne unește un scop suprem, construcția Moldovei europene”, a menţionat Filip.

Premierul a invitat din nou la un parteneriat cât se poate de strâns între instituțiile statului și societatea civilă.

„Reprezentanții societății civile au contribuit și prin spiritul lor critic la îndeplinirea obiectivelor din Foaia de Parcurs, au pus presiunea necesară pentru a ne mobiliza să recâștigăm încrederea partenerilor externi față de Republica Moldova”, a precizat şeful Guvernului.

Premierul regretă în apelul său că în Moldova avem o societate prea divizată de diferite viziuni politice și geopolitice, de interese ascunse și de decalaje crescânde în nivelul de trai al oamenilor.

„Iată de ce, consider că avem nevoie de o idee națională, care să ne unească pe toți, să ne asigure perspectiva de a depăși divergențele, să ne arate clar ce avem de făcut în următorii ani pentru a construi o Moldovă prosperă și stabilă. O țară care să depășească handicapurile de dezvoltare, să modernizăm instituțiile statului și serviciile publice și să asigurăm un trai la standarde civilizate pentru fiecare om și fiecare familie. Acest proiect de țară poate fi doar unul — integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova”, a precizat premierul în apelul său către societate.

Fluxul de știri
0