Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan: să ne ierte Dumnezeu și poporul meu

© AFP 2024 / ADEM ALTANTurkish President Tayyip Erdogan speaks during a news conference following the National Security Council and cabinet meetings at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, July 20, 2016
Turkish President Tayyip Erdogan speaks during a news conference following the National Security Council and cabinet meetings at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, July 20, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Turciei, Tayyip Erdogan, și-a cerut scuze "în fața lui Dumnezeu și a poporului" pentru că nu a putut preîntâmpina încercarea de lovitură de stat. Totodată, el a declarat deschis că "de azi înainte cine va asculta aiurelile șarlatanului și capului teroriștilor (Gulen) vor accepta apriori ceea ce-i așteaptă".

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. Președintele turc Tayyip Erdogan și-a recunoscut public vina pentru faptul că nu a putut demasca din timp puciștii care au încercat să dea o lovitură de stat în țară.

Eduard Snowden a fost întâlnit e Aeroportul Șeremetevo - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluire: CIA, implicată în puciul din Turcia

"Dacă nu ar fi fost măsurile pe care le-am luat după 17 decembrie (2013, atunci când în Turcia s-a declanșat un scandal de corupție de amploare, inițiat, conform autorităților din Turcia, de predicatorul islamist Gulen, învinuit și de organizarea rebeliunii), în special în sistemul judecătoresc, încercarea de lovitură militară ar fi avut o amploare mult mai mare. În aceasta ar fi fost antrenați nu numai teroriștii care au pătruns în armată, dar și adepții lor din rândurile poliției, judecătoriilor, dar și funcționarii. Totuși, sunt întristat de faptul că fața adevărată a trădătorilor nu a fost dată în vileag mai devreme", a declarat Erdogan miercuri, luând cuvântul la ședința Consiliului religios de la Ankara.

Totodată, el a remarcat că mai sunt dintre cei care nu cred în participarea susţinătorilor lui Gulen la încercarea de lovitură de stat.

"De acum înainte, timpul îndoielilor a rămas în urmă, a început perioada de luptă în toate sensurile acestui cuvânt, perioada de răspundere pentru acțiunile fiecăruia… Declar deschis: de azi înainte cine va asculta aiurelile șarlatanului și capului teroriștilor care locuiește în Pennsylvania (Gulen) vor accepta apriori ceea ce-i așteaptă", a adăugat Erdogan.

În noaptea spre 16 iulie, în Turcia, un grup de rebeli au încercat să preia puterea prin lovitură militară. Cele mai mari confruntări au avut loc la Ankara și la Istanbul. Potrivit ultimelor date, 246 de cetățeni turci au decedat, exceptând insurgenții, și peste 2 mii de persoane au fost rănite, revolta fiind reprimată.

 

 

Fluxul de știri
0