Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Un semn de sus" pentru Ghimpu: ce a descoperit acesta în Nistru

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a făcut o descoperire neașteptată pentru sine ne face să ne gândim la semnificația mistică a celor întâmplate.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Pasiunea lui Mihai Ghimpu pentru pescuit a devenit în ochii cetăţenilor moldoveni un atribut indispensabil al vieții liderului Partidului Liberal, la fel ca și dragostea unui cunoscut lider britanic pentru trabucuri.

Recent, această pasiune a principalului liberal din Moldova i-a oferit posibilitatea să le amintească cetățenilor despre un fenomen rar din domeniul faunei acvatice. Vorba e că Ghimpu a postat pe Facebook fotografia unei meduze pe care ar fi văzut-o de pe malul Nistrului, probabil, în timpul unei noi partide de pescuit.

Mihai Ghimpu și Anișoara Loghin - Sputnik Moldova
Politică
Panică generală în partidul lui Ghimpu: vezi ce a decis Judecătoria Centru

Pot oare meduzele, pentru care mediul obișnuit de trai este marea, să trăiască în ape dulci? Se vede că pot. În presa din țările vecine au apărut în ultimii ani materiale care relatau despre faptul că, în perioadele foarte calde, în Nipru, în râul Moscova și în alte artere acvatice apar și cresc populațiile de meduze.

Iar acum iată că a sosit și în Moldova acest "exponat" atât de neobișnuit pentru sistemul nostru ecologic. Cel puțin, l-a considerat neobișnuit autorul fotografiei, de vreme ce a hotărât să-l imortalizeze pe cameră. Poate, a decis el, Dumnezeu i-a trimis ceva neobișnuit întru salvării nepotului său. Dar chișinăuienii cred altceva despre acest lucru. Ei au văzut în asta "un semn" de sus. Dorin Chirtoacă va pleca de la postul de primar și orașul va începe să trăiască ca o capitală, nu ca o groapă de gunoi.

Dar de fapt, un animal rar pentru un politician rar. Este un destin…

Faptul că liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a făcut o descoperire neașteptată pentru sine ne face să ne gândim la semnificația mistică a celor întâmplate.

Fluxul de știri
0