Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul interzice angajările în sistemul bugetar, inclusiv în şcoli şi spitale

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочее место
Рабочее место - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 1 ianuarie 2017, nicio instituţie subordonată Guvernului, inclusiv şcoli şi spitale, nu vor avea dreptul să facă noi angajări de personal.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. Cabinetul de Miniştri a aprobat, miercuri, un document care prevede îngheţarea efectivului de angajaţi în instituţiile din sistemul bugetar până la 1 ianuarie 2017.

„În total este vorba despre 4539 de unităţi vacante în instituţiile subordonate Guvernului. Se referă la toate sectoarele bugetare”, a declarat ministrul Finanţelor Octavian Armaşu.

„E posibil să fie făcute rectificări şi la această listă, odată cu rectificările pe care le vom face la bugetul pentru acest an. Prima rectificare e planificată pentru luna septembrie. Este vorba despre măsuri de optimizare a cheltuielilor”, a continuat ministrul.

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vrabie spune câţi angajaţi vor fi daţi afară de la Vamă: e vorba de câteva sute

Potrivit lui Armaşu, stoparea procesului de angajări în instituţiile subordonate Guvernului va aduce economii în bugetul de stat de 150 de milioane de lei. 

Ministrul a precizat că acţiunea este o condiţie înaintată de Fondul Monetar Internaţional.

„Moratoriul este până la finele anului. Pentru a face economii în buget şi pentru a ne menţine în limitele deficitului bugetar, agreat cu FMI”, a declarat ministrul Finanţelor.

Armaşu a menţionat că această reformă vizează ministerele, agenţiile de stat, şcolile şi spitalele.

Fluxul de știri
0