Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

PARIS: preoţi târâţi pe jos şi umiliţi de poliţie într-o biserică (VIDEO)

© francais.rt.comPreot evacuat din biserică
Preot evacuat din biserică - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Biserica Sfânta Rita din Paris a fost evacuată violent de Poliție miercuri dimineață, 3 august, în timp ce primarul Philippe Goujon împreună cu credincioșii şi preoţii se opuneau demolării ei, fapt deja hotărât în urma unei decizii a Tribunalului.

BUCUREŞTI, 3 august — Sputnik. Autoritățile au plasat deja bombele pentru explozia controlată, iar demolarea bisericii e gata să înceapă, însă protestatarii, mulți dintre ei membrii ai consiliului local, refuză să plece, informează Russia Today

​Preoțiii și copiii nu au fost feriţi de Poliție, acuzaţiile de creștinofobie luând amploare în capitala Franţei. Proprietarul acestei biserici gotice situate în arondismentul 15 este Asociația capele catolice și apostolice. Asociaţia solicită demolarea ei pentru o tranzacție imobiliară încredințată companiei Garibaldi. Tranzacţia imobiliară a fost obţinută prin Ordonanța Tribunalului din Paris la data de 6 ianuarie. Biserica trebuie să cedeze parcările și locuințele.

Mai multe clipuri au fost postate pe rețelele de socializare. În ele sunt arătaţi manifestanţii şi preoţii târâți pe jos, cu forța, de către polițiști. Inclusiv primarul arondismentului 15, Philippe Goujon, a fost evacuat forţat de către Poliţie.

Biserica Sfânta Rita a fost cândva o biserică de renume în care se binecuvântau animalele. Republicanii aleși local se opun, de asemenea, demolării ei, considerând biserica un sit istoric și cultural al zonei, deşi ea nu este clasificată ca atare și justiția nu se opune distrugerii ei.

Fluxul de știri
0